Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar kring sjöjungfru



Se mot ljuset, genom algerna.

Tänk att hon bara vågar stå där.

Att hon bara vågar tycka om regnet
och stå kvar när det faller.

~

Runt henne går djupdjuren och
människorna skriker och
dom drunknar.

Hon bara ler.

Forsen rusar fram och hon står kvar.

Henne vågar de inte röra.

Fast hon inte är bättre eller sämre än någon annan.

Lika smutsig är hon som vattnet vid hennes fötter.

Lika kall och hård som tiden.

Kanske hjärtat är rent.

Hon vet väl något som vi inte vet

där vi ligger på botten

och förlorar.




Fri vers av Håkan Eklund
Läst 962 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-19 13:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är en sann berättare!
2012-09-17

  Sanna i badet VIP
Magiskt väsen, som inte spelar efter våra regler.
2012-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Eklund
Håkan Eklund