Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FIST


men tänk att jag blev förvånad
att jag stelnade med munnen öppen
helt kritvit som om jag var död

bara jag inte skakat så förbannat

tänk att jag blev överumplad
över hur din hand
med kraft slog sönder min bröstkorg
och hur din sönderrökta blodcirkulation
kylde ner hela hjärtat
ja hela mig

när du kramade
med den enda innebörd du vet

jag älskade dig
jag älskade allt du gjorde och hur du gled fram utan att vara berörd

jag är en sån där varelse
som söker mig till det som gör ont
för att inte vara med om besvikelsen
jag är sån som nöjer mig
med något som redan är förstört
för att aldrig se det förstöras

jag stryker handen över din rygg
men du känner ingenting

jag älskade dig
jag älskade allt du gjorde
tills allt du gjorde

gjorde ont

så blev jag ändå förvånad
förstelnad
förkrossad

över att du förlamade mig
i ett enda slag




Fri vers av lissa
Läst 963 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2006-01-31 00:33



Bookmark and Share


  Elisa-Linn
Hela texten är fantastisk, men jag gillar intensivt:
\"jag älskade allt du gjorde
tills allt du gjorde

gjorde ont\" Så träffande ord.
2007-08-03

    Nicklas VIP
Många tankar och känslor far omkring i mig efter att ha läst detta. Förstår att man inte vill se något förstöras, men det är där kärleken kommer in i bilden. Även om de är riskfyllt, så om man bara älskar sin tjej/kille och visar det. Är trogen och ärlig, så går ingen sönder. Det är iallafall det jag vill tro.

Men iallafall, du skriver väldigt bra och jag gillar detta.
2007-08-03

  leopardia
"jag är en sån där varelse
som söker mig till det som gör ont
för att inte vara med om besvikelsen
jag är sån som nöjer mig
med något som redan är förstört
för att aldrig se det förstöras "

stark text. talande beskrivningar. mkt bra, helt enkelt.
2006-02-22

  ginny
"jag är sån som nöjer mig
med något som redan är förstört
för att aldrig se det förstöras"

hela dikten är klockren, inte en ända rad är fel. första stycket får mig att stelna till, sedan sväljer jag glupskt hela dikten. jag berörs verkligen av den, får en stark igennkännande känsla medan det samtidigt finns så många sätt tolka den på.

en klar femma. och favorit. :D
2006-01-31
  > Nästa text
< Föregående

lissa
lissa

Mina favoriter
hej då
far är död