Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till mor och även far som båda två var enorma fiskeentusiaster. far död 2005, mor 2011. mor led av demens. de var ett par i ca 60 år.


14 november 2011


jag vet
du fick ingen dikt den dagen
inte som far fick när han seglade vidare
förresten tror jag att han rodde

tiden går
men sorgen består
den vill sig inte riktigt

jag sörjde dig redan innan
du försvann bit för bit

älskade mamma
jag är ännu stum

för du fanns inte längre
även om din kropp gjorde det

jag såg när du tog ditt sista andetag
din själ var redan borta då
hemma

hemma
det som var hemma för dig
var inte hemma för far och mig

men nu känner jag
att ni sitter i samma båt

jag saknar er
konstigt vore det annars
när jag numera får ro helt ensam
i en eka som jag inte ens har




Fri vers av SpamPippiL VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-05 20:51



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En berörande dikt, där du sätter ord på både sorg och saknad, och smärtan i att se någon man älskar förändras av sjukdom och bli en annan än den man kände.


2012-09-20

    JJ VIP
Gillar verkligen din dikt! Den känns så sann på nåt vis... Det magiska sista andetaget... jo jag har också sett det... allt blir plötsligt väldigt tyst och tomt. En berörd applåd! Mvh. JJ.
2012-06-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
rogivande god
2012-05-29
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP