Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt är redo.


Tilltal från Gud.


Skriv, ty allt är nu redo.

Världen väntar på mitt budskap

om kärlek, hopp och glädje.


Själva själarnas oro

är ett tecken därpå.

Att människorna vänder sig bort

från religionens yttre skal

är även det ett tecken.


Människans längtan

kan inte längre stillas

av tomma fraser och löften

om ett bättre liv efter detta.


Hon måste ha lärt känna mig,

innan hon kan önska

tillbringa evigheten

tillsammans med mig.


Hon måste känna mig här i stormen,

där hon behöver styrka och trygghet.


Hon har sovit men nu har hon skakats

i sitt innersta och vaknat.


Nu måste hon antingen finna mig

eller slunga sitt trots emot mig.


Eller också måste hon tvinga sig till

förnekelse eller likgiltighet.


Skäl och argument gagnar nu föga.


Endast genom mina efterföljares liv

kan människan bli hjälpt-


endast genom att hon ser

de mina orubbliga,

fyllda av frid och glädje

mitt i en värld av sorg,

desillusion och misstro.


Du förnekar mig ej idag genom att säga:

"Jag känner icke den mannen."


Nej, ditt förnekande idag sker genom att

du misslyckas i att levandegöra mig i ditt liv

och visa människorna hurudan jag är -

livgivande, förnyande, ditt allt.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-05-14 11:03



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fina rader, som jag tar
till mitt hjärta
2012-05-14

  Annie b'larsson VIP
Vem? Vem?
Jesus har troligen funnits; jag tycker om hans budskap.
Om det finns en Gud vet jag inte, kanske.
Men jag skäms inte över att jag tvivlar. Jag tycker jag gör rätt i att tvivla.
Ibland, när jag läser religiösa texter, får jag en känsla av att jag borde känna både skam och skuld - och jag blir ledsen över detta. Vi har haft det så här i tvåtusen år.
Människan borde få slippa känna skam och skuld för något hon inte gjort. Vi är människor och som sådana felar vi och det kommer vi alltid att göra. Men vi kan försöka tänka gott. Där har vi ett val - och ändra oss när vi tänker illa, till att göra motsatsen.
Det är vad vi har.
2012-05-14

    ej medlem längre
Talar direkt till hjärtat!!!
2012-05-14

  rebecca d
wowwowwow!!!
precis så!!
vi är hans kropp...måste leva ut Honom..i våra liv...
så att andra ser Honom genom oss!!!!!
Hela Hans kraft, styrka, uthållighet, kärlek står till vår förfogande för att kunna!
2012-05-14

  ResenärGenomLivet VIP
Från hjärta till hjärta skriver du. Tack!
2012-05-14

    ej medlem längre
Mannen?
2012-05-14

  Ljusletaren
Wow vad du har fått till detta bra ... wow.

Jag finner mig ett eget rum i mitt inre och där möter jag min egen Gud.

Alla vi oavsett tro eller så ska förmedla det du säger i dina ord här ;.) /kram
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP