Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"SKYNDA DIG ATT KOMMA ÖVERENS MED DIN MOTPART MEDAN NI ÄNNU ÄR PÅ VÄGEN, SÅ ATT HAN INTE ÖVERLÄMNAR DIG ÅT DOMAREN OCH DOMAREN ÖVERLÄMNAR DIG ÅT VAKTEN OCH DU SÄTTS I FÄNGELSE. SANNERLIGEN DU SLIPPER INTE UT FÖRRÄN DU HAR BETALT TILL SISTA ÖRET" Matteus 5


Försoning


Detta ett av bibelns viktigaste bud

som kristenheten tar alldeles för lätt på

varför det ser ut som det gör i Guds församling idag


Varför är vi så sena till försoning?

Varför så mycken stolthet och högmod

att bara lilla jag tror mig ha rätt i allt?


Gud uppgav allt för att frälsa världen

och offrade sin egen Son till min räddning

Hur kan jag vara så förmäten att tro mig

vara visare än Gud själv i sitt Ord i dessa ting?


"Vi bedja Dig,

sann Gud och man,

Slit sönder våra synders band,

Fräls oss ifrån en evig död

Och statt oss bi i all vår nöd!"

J. Svedberg




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-05-30 04:37



Bookmark and Share


  Maria T
I Gud har vi vår stolthet
2012-06-03

  anits VIP
Fina tänkvärda rader
2012-05-30

  Johan Bergstjärna VIP
Det handlar ju endast om att man sover själsligt och i hjärtat...
Det gäller att vakna upp och ge och ta emot kärlek, jag tror inte att
Gud dömer någon sovande människa, utan Han smeker oss med sin
fullkomliga kärlek så att vi står upp befriade från synd och sömn.
2012-05-30

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Ja just så är det.. ;) så sant som det är sagt och skrivet...

Applåder

kb
2012-05-30

  Eva Helene VIP
Att försöka svälja stoltheten och lägga det förflutna bakom. Fin påminnelse här!
2012-05-30

  Miss Mi
Önskar fler tänkte som dig kloka du.
2012-05-30

  bittemi VIP
Tänkvärda ord att ta till sej!
2012-05-30

  marie-helene
En fin och viktig text som jag tar till mig...
2012-05-30

  walborg
Min erfarenhet är dessväre den motsatta - svek. brott, lögn, bedrägeri lönar sig mycket väl i vårt förljugna samhälle utan skydd för rättfärdighet.
2012-05-30

    ej medlem längre
manar till eftertanke..
2012-05-30

  ResenärGenomLivet VIP
Sanna och tänkvärda rader.
2012-05-30

  L Patrik W Johansson VIP
Du citerade just en nära förfader, samt far till Emanuel Swedenborg fast hans farbror är mer släkt än Jesper;
deras far var Stierna av Kopparbergsätten

ett par av barnen blev bortbytingar ryktades det vid vuxnare ålder
men det gjorde inget "för de växte upp i familjehuset"

kanske ämnet du skrev om, försoning

Be well,
LPWJ
2012-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP