Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mödosamt men nödvändigt



Under den susande vajande grenen
med mossa beklädd ligger stenen

Den är massiv, stor och tung, men bör vältas
för där under ligger fanstyg, som ältas och ältas

Äckliga, slemmiga kryp kommer då fram i ljuset
där är nu syrefattigt, trångt, mörkt, kallt och fruset

Krypen de torkar och dör
eller snabb sorti de gör

Men förhoppningsvis också jag tror
finns ett frö, vaknande till liv och gror

Ett frö som växer till fred och försoning
till blomma så grann att tas in i vår boning




Bunden vers (Rim) av Jack E. Gladh VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-09 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST