Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avslöjat Godnatt.



Ingen som har sett elden brinna
kan vända sig om och bara gå
Någonstans ska sagor tvinna
verklighet och myt, de två.

Då kanske Huldran tittar förbi
på en kaffe en regnig sommarkväll
Äter varma bullar med sylt i
och dina ögon blir kvitt från fjäll.

Lilltomten kanske faktiskt smakar
den gröt du ställer fram
Och du kan känna hur marken skakar
då Trollet dansar naken utan skam.

Älvan får sig en nykter man
de gifter sig och sätter bo under tak
Erkännande kanske Näcken vann
och en särk om sin kalla bak

Själv vill jag dansa på ängen
glatt till Vittrors skratt
Men nu väntar ljuva sängen
men jag ska drömma om detta i natt.





Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-12 21:23



Bookmark and Share


  ULJO
Underbart som en saga
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP