Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomma rum

 

 

Det ekar tyst i tomma rum,

en sorgsen melodi.

Det låter skört

i tröstlöshet,

av nån sorts harmoni.

Och saknad studsar

från var vägg,

du finns här inte mer.

Du tog det som

va ditt och stack

till nyare kvarter.

 

Och fast jag visste

dagen kom

då detta skulle ske,

att hålla dej tillbaka, se

det ville jag ju me´.

Men inget barn

du längre är,

nu lever du ditt liv.

Och jag får stå

och hoppas på

att du tar stora kliv.

 

 

Ett eget ansvar

du nu har

att leva som du lärt.

Det är ju inte alltid lätt,

det har du säkert märkt.

Men om du känner

ensamhet

så finns ju telefon.

Och jag vill ofta

prata med

min egen vuxne son.

 

(Saknar dej redan...)




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2012-08-02 09:08



Bookmark and Share


  ULJO
Känner igen den känsla du vill förmedla och du gör det riktigt bra
2012-08-18

  Lynx63 VIP
Den kändes rätt in i mitt hjärta.
TACK...
2012-08-07

  Linda CH VIP
Innerligt och kärleksfullt om saknaden och tomheten när ett barn lämnar sitt hem.
2012-08-07

  walborg
En fars medvetna kärlek till vuxenblivandet där nästa möte kan få äga rum
2012-08-06

  Änglaögon
Så svårt är det att släppa taget och lita på att barn gör det bästa av sina liv. De är ju bara till låns och tiden går så himla fort. Kan känna din saknad i dessa rader....
2012-08-06

  Ljusletaren
Förstår ditt dilemma ... lillen har blivit stor ;.)
Hoppas att din som får denna text inramad?
Fint skrivet! /kram

2012-08-06

  Siggesdotter
Så melodiskt, rytmiskt och innerligt beskrivet!
2012-08-06

  Sonja Sidorow Lapington
ömt och vackert
2012-08-06

    ej medlem längre
Va fint!
2012-08-03

  anits VIP
Så fint skaldat om hur det känns
när barn flyttar hemifrån, känner
så väl igen mig genom din fina text
2012-08-02

  bittemi VIP
Känner igen känslan så väl. Fint förmedlat!
2012-08-02

  Chawa VIP
Såå fiin...tårar stiger, känner så väl denna känsla. Hjärtsnörp och ändå så naturligt att barnen ska på egen lina dansa...
2012-08-02

  Palett
Din dikt skildrar på ett fint sätt en nödvändig utveckling
2012-08-02

  Bibbi VIP
Så väl jag känner igen denna känsla.
2012-08-02

  Skogsfen.
Läser orden och känner en klump i magen, så precis så känns det när de flyttar. Livet har många vändningar och du beskriver en av dem det så fint. Kram Skogsfen
2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP