Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är färgerna och de döda hoppen

sluta slå mig,
sluta döda mitt hopp,
om att lyckas,
om att kunna leva

tro inte att din sanning är,
något som finns hos oss alla,

jag är vitt,
du är svart,
är vi grått?

sluta handla efter arv,
fånga det som styrker
utan blått och rött,

vi är skönjande av liv,
utan är krystat och förlorat i oceaner av önskat grönt,

vi är färgerna av prismors saknanden,

sluta missahandla mig,
sluta döda min vy,
om att kunna förstå,
att vi inte kan se,

ensamma är vi förlorade,
tillsammans erövrar vi

alla färgers makt.




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-03 21:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känslorna och tillvarons alla färgnyanser fångar du snyggt här. Mellan svart och vitt ligger hela prismat av drömmar och liv.
2012-08-03

    Max Poisé
Färgerna är en liknelse ( metafor) Irma!
( poesi är inte journalistik, det innebär att det
som skrivs inte alltid är det som menas. Läs bortom
ordets egentliga betydelse, fånga kärnan i sammansättningen,
hitta din liknelse, och njut av den...

det är poesi)

2012-08-03

    ej medlem längre
Färger är så underbara men att det inger hopp om det som är dött håller jag inte med om
2012-08-03

  Robert Jonsson VIP
här finns mycket att lära, mkt bra detta !
2012-08-03

    ej medlem längre
BRA!
2012-08-03

  Rise Little One
Styrkan finns alltid i dina dikter Max...

2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé