Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Er som jag aldrig mött

tänker på Er,
som jag aldrig mött,
funderar hur det hade varit
och vem som kunde betyda,

vilken fantastisk innebörd
när ni ändrar min riktning
ger mig erfarenhet och världsbilder
omedvetet från ett liv utanför,

fjärils vingslag vibrerar syret
slår fast taggen på den släta tråden
hindrar att tiden påverkar de steg
som tas med vilje,

tänker på Er som dog innan jag föddes
och grundlade min värld,

som byggde stenarna och tornen,

tänker på Er som passerar i revy vid folksamlingens hop och
verkar i det tysta,

ni som gjorde att jag träffade dig av slumpens kraft
och visade att inget är någonsin skrivet och bestämt

alla Er som jag inte mött,
får mitt hjärta idag.




Prosa av Max Poisé
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-04 21:18



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Borde vara "er som jag aldrig mött" (objektsform), klingar invandraraktigt annars ...:-)
2012-08-05

    ej medlem längre
Fint komponerad text och ett hjärta tillbaks...
2012-08-04

    ej medlem längre
Ödmjuka tankar om det lilla som så ofta blir det stora, om grus som blir berg, om sandkorn som blir pärlor.
2012-08-04

  Rise Little One
Tänker på dig och dina härliga texter just idag... Tack för att du finns Max... För mig är du en oändlig inspiration...
2012-08-04

  SagaArt VIP
hjärta tillbaks.
2012-08-04

  ResenärGenomLivet VIP
Du skriver många tankar som ger nya tankar...allt har betydelse för helheten.
2012-08-04

  Maj-Lis VIP
Så många man inte mött som kanske skulle betyda så mycke
2012-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé