Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frusen blomma

Frusen blomma
överraskad av plötslig frost
Glädjekällorna är nu tomma
Gräset reser kyligt sin borst
Blomman slokar, hänger med sin luva
Nu har vintern anlänt
Nu har hon fått sin snuva
Vintern har frosten sänt
Den tar kål på vår lilla sköna
som kippar efter varm sol
längtar till det gröna
och till värmen i fiol
Sakta, nertryckt av all snö
ger vår blomma upp sitt hopp
Hon vet hon snart kommer dö
men hon väntar än på att vårsol ska stiga opp


Frosten smälter bort
Vårsolen stiger i parken
värmer allt och gör allt torrt
Blomman ligger död på marken




Fri vers av Missi VIP
Läst 627 gånger
Publicerad 2006-02-07 20:57



Bookmark and Share


  rebecca d
oj, ja..men på våren kommer det nya ur de gamla rötterna...att dör för att ge liv åt ngt nytt! :))

fint beskrivet, plötsligt frost och att blomman är till för glädje...
2006-02-12

  Ariel_the_angel
Vacker dikt om en blomma....så där känenr jag lite grann just nu. Jättefin!
2006-02-08

    Bodil Sandberg
Så vackert!!!!Vilken tapper liten blomma...underbara rader
2006-02-07

    Jukebox
åh, så fin, denna tyckte jag om!
2006-02-07

    Freedompreacher
jättefin... livet och döden fångade så bra tillsammans...
strålande sorglig
2006-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon