Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min äldsta dotter pryder graven inför Alla helgons dag.


Min Tores grav


Vår blick mot helga berget går,
där, Jesus, du förklarad står
i glans så ren
som solens sken
och pris av Fadern får.
Med fäderna från löftets tid
du talar om din död, din strid,
då du ditt kall
fullborda skall
och oss förvärva frid.
Du styrker här de dinas tro
med försmak av en salig ro,
en helgad fröjd
från himlens höjd,
där dina frälsta bo.


Här nere är en smärtans dal,
vår hydda är ett bräckligt skal,
av stoft vår dräkt,
vårt liv en fläkt
och himlavägen smal.
Men, Jesus, från din härlighet
du våra sorger ser och vet.
Du lyfter mig
i tron till dig,
till frid och ljuvlighet.
Och fast jag åter måste ned
i sorgedalen, följer med
från glädjens stund
i hjärtats grund
en stilla tröst och fred.


En gång, när slutat är allt ve,
skall skyn sig öppna, jag skall se
i evigt ljus
mitt fadershus,
min Gud, min Frälsare.
Då skall min blick ej skymmas mer,
min hydda aldrig brytas ner,
och hunnen dit,
i klädnad vit,
jag allt förklarat ser.
Och med Guds folk i paradis
jag tala får på himmelskt vis
om allt hans råd,
hans makt, hans nåd.
Hans namn ske lov och pris!


http://www.youtube.com/watch?v=gUE6W6qSmcc&feature=related




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-11-01 23:20



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Bibbi här dansar du på klassisk poetisk mark. Med en underbar bravur som du ibland kommer med har du här skapat ett poetiskt mästerverk.
2012-11-11

  Annika Persson
Fint skrivet.

En så svår sorg
bär du med dig
i resten av ditt liv,
hoppas du får lindring.
2012-11-10

    ej medlem längre
otroligt fint.
2012-11-08

  Seglaren
Tack för din vackra text ooch bilden.
Du vet varför det värmer mitt hjärta.
2012-11-06

  Palett
Så vacker dikt !!
2012-11-06

  anits VIP
Berörande
2012-11-04

    maija tuori

Tröstande ord ,tänkte på Uppenbarelseboken 21 :4 "Och Han ska torka alla tårar från deras ögon.Döden skall inte finnas mer,och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer."

2012-11-03

  Eva Langrath VIP
Lovsång från hjärtat
2012-11-03

  mare VIP
Applåd !
2012-11-02

  Eva Helene VIP
Allvarsamma tankar i allhelgonatid, fint!
2012-11-02

  bittemi VIP
Blir mycket berörd av dina ord!
2012-11-02

  aol
ja en dag Bibbi ska vi dansa med gud han som är i alla fötter på jorden även i den som inte vet,
2012-11-02

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint och tröstande...
2012-11-02

  poetryGirl
Här nere är en smärtans dal,
vår hydda är ett bräckligt skal,

så sant, Bibbi!
2012-11-02

    ej medlem längre
berörande..
2012-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP