Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styrkan och svagheten

Den starka människan kommer aldrig först
Det gör hon som bär på en obestämbar törst
Som mest av allt saknar mening och mål
Och inte alltför stora påfrestningar tål

Hon vars högsta önskan är
Att komma bort från allt som plågar och tär
Som vill finna den botten man inte sjunker igenom
Det är vad hon ber om

Ett fäste, en grund, något beständigt
Men också något som är både rörligt och föränderligt
En plats att samtidigt kunna växa på
så att vi tillförsikt och mognad kan nå

Detta fäste bör man dock inte nå för tidigt
Innan tillräckligt med tid har förlidit
Så att man verkligen kan ta till sig och införliva
Det som har varit och det som skall bliva

För att slutligen kunna ta det språng
Som vi förr eller senare har att göra en gång
Genom att vi fullbordar den cykel som livet utgör
Och som anden och det levande i oss utför

Men först måste vi komma till insikt om och i djupet förstå
Att det kan vara en lång och mödosam väg vi har att gå
Innan vi tillräckligt med förutsättningar har
Att verkligen kunna resa istället för att stanna kvar

I den värld som kanske egentligen bara är en genomfart
Till något mer subtilt men samtidigt framträdande och klart
Därför är det främst i det törstande och det mållösa
Vi finner den gåta vi har att lösa

Även om vi ofta i livet vilse har gått
Så är all den tid välsignad som vi fått
Men för den starke är styrkan alltid nog och tillräcklig
Och hon skyr den som är svag och bräcklig

Men just i vår bräcklighet och i vår svaghet
Bor det en stor och märklig hemlighet
Som bara kan upptäckas av den som stigit ner
Och vars styrka och svaghet inte finns mer




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 365 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-16 22:45



Bookmark and Share


  maria kide
Återigen, den här texten är makalöst bra . Jag finner kraft och hemmavarande i den. Jag känner igen mig själv i den, där jag är nu i livet, samt dit jag inte vet vart jag ska. Tack för en förbannat bra och välgenomtänkt text!
2013-11-15

  maria kide
Fantastiskt bra skrivet
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson