Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högspänning

En väg bort
Ett streck mot fjärran
Vi åker i takt med tiden

Luftkonditionerat element
Svalkan kommer inifrån
Motorn, ett mekaniskt hjärta
Vägen en svartgrå matta

Kristallblå fond.
Brunbränt landskap där under
Himmel eller helvete?
Det beror på vem du frågar

Ökendamm i halsen.
Doften av het asfalt
Handen känner över dess varma yta

På avstånd drar ovädret fram
Långt borta vid horisonten syns kraften
Vita fingrar söker marken
De grenar ut sig i alla riktningar
Letar efter bergets topp
Dånet färdas över tyst ödemark

Vi sluter våra ögon
Sanden når minsta vrå
Stickande, sandpapper smeker kinden
River håll på huden

Vinden tjuter
Söker sig fram med förnyad kraft
Papper i vinden vi är
Endast våra kroppar håller emot
Vi ramlar inte
Vi faller inte
Vi störtar inte

För vi tror…
För vi vet…




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 209 gånger
Publicerad 2012-11-17 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg