Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden är tagen av min dotter


I vila...

 

Badplatsen vilar så tom och tyst,

långt ifrån sommarens lekar.

Inga glada rop och skratt

hörs mellan träden eka.

Ån rinner sakta mörk och stum,

stranden är täckt med snö.

Allting sover sin vintersömn

i väntan på vår och tö.

 

Så är det ofta med livet vårt

det ligger och väntar i dvala.

Inget tycks hända år efter år,

livsträdets grenar känns kala.

Men vänta bara tills knopparna brister

och våren kommer med fart.

Väck då din längtan, slå ut i blom

och drömmarna fullbordas snart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-12-16 08:54



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
"Allt sover sin vintersömn"; ändå hörs mellan träden och över snön ljudet från en smedja, som smider oss en ny vår och nytt hopp!
2012-12-19

  Stefan Albrektsson
Rogivande skrivet - mycket fint flyt i texten och du leder mig fram till vårhopp!
2012-12-19

  bittemi VIP
En mycket fin text!
2012-12-18

    ej medlem längre
Fint om vår väntan i Livet!
2012-12-18

  Linda CH VIP
Underbart hantverk! Fint flyt med rim och ett tänkvärt innehåll.
2012-12-17

    ej medlem längre
Bild och poesi i perfekt symbios
2012-12-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
bra balanserad dikt om livet hur det är
2012-12-17

    ej medlem längre
så fina ord i rim..fint
2012-12-17

  Ljusletaren
Vackra mjuka och vårliga ord!
Ett mycket fin bild som din dotter har fotat/ kram
2012-12-17

  Bibbi VIP
Så sköna ord.
2012-12-16

  Maj-Lis VIP
Så fint att läsa
2012-12-16

  Palett
Fin text och fin bild,!
2012-12-16

  Rise Little One
ja, snart kommer våren ....
2012-12-16

    ej medlem längre
härlig och glad
2012-12-16

    ej medlem längre
strålande
2012-12-16

  Chawa VIP
Fint flyter orden i denna text...
Precis som naturen måste vi vila nu
och när våren kommer åter
ska även vi spira liv igen!
2012-12-16

  Lars Hedlin
Så vackert...tycker om!
2012-12-16

  Nattviolen VIP
Stillsam och mycket fin.
2012-12-16

  Niclas Petersson VIP
...jag längtar till våren.
Gillar. Mycket.
2012-12-16

  Den lilla sjöljungfrun
Du har verkligen flyt i ditt rim!
Så vilsam, så sann, så hoppfull...
2012-12-16

  Anya VIP
Mycket fin text och med rim....det är svårt. Tyckte bilden till var mycket vintevacker.
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP