Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemmet

Tiden blev kort
då jag bodde där
själv

Jobbade hårt
att ordna
till mig

Nikotingult tak
blev vitt
och rent

Bucklig matta
repad av tid

Under låg brädor
att slipa

Bodde en månad
njöt av mitt hem

Litet och fint
Allt var mitt

Kunde stänga min dörr
dra för min gardin

Sen såg du mig där
på kvällen. Jag var glad
Du ville få den lyckliga kvinnan
med många vänner

Du följde mig hem
på morgonen
bad jag dig gå
Hade saker att göra
som att sola, bada och leva

Du ville verkligen ha mig då
när jag hade allt
När du reste bad du mig komma med

Jag lämnade mitt hem
Jag lämnade mina vänner
Jag lämnade mitt jobb
Jag åkte till dig

Du mötte mig där - sa hej
sedan var du med dina vänner
i ditt hem, på ditt jobb

Jag stannade av kärlek, eller nyfikenhet, eller äventyr
till det älskade barnet kom
sedan åkte jag hem
du ville leva ditt liv
som alltid

Jag är lycklig nu
Du sa att du var olycklig då

Jag har ett nytt hem nu
högt över taken
kan stänga min dörr
dra för min gardin.

Säger hej till dig, där ovan








Fri vers (Fri form) av Ewa Åkerlind
Läst 536 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-12-30 10:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
Gillar din berättelse, en roman på några rader. Bra!
2013-01-06

  Minkki VIP
mycket mellan raderna...
2013-01-05

  Eva Langrath VIP
Fint berättat
2012-12-30

  ResenärGenomLivet VIP
Fint berättat...
2012-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind