Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken

-

I

 

Allt är redan sagt om kärleken – sedan eviga tider

 

diktad

besjungen

 

är kärleken

 

---

 

Våldsam, lovprisande  

störtar floden utför berget att möta sin älskade

 

varje år på nytt

 

I sjöarna näckrosors stänglar, i febrig väntan

 

----

 

Kärleken

 

diktad

besjungen

viskad

 

sedan tusen år och

tusen till

 

alltsedan tidens tidigaste morgon

 

----

 

Om kärleken finns inget mer att säga

allt är redan sagt

 

och ändå

 

alla besjunger den

 

Till och med vårens floder – stormande ner för kullarna

lovprisar den

 

I de dunkla sjöarna väntar näckrosors stänglar, sirligt vridande sina halsar upp mot vattnets yta

 

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 490 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-01-27 01:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
skulle kunnat vara en klassisk dikt från persien, indien, kina.. underbart. jag hade gärna sett den i tvåradingar, för jag gillar tvåradingar. med det är jag. en av de finaste jag läst här.
2013-12-05

    ej medlem längre
Tycker om känslan som din vackra dikt skänker mig, verkligen fint skrivet.
2013-01-27

  Lars Hedlin
Så fint du skriver!
2013-01-27

  SatansSon VIP
¨Vackert diktat om det finasgte som finns näst livet självt.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter