Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi dansar i ingenmansland medan soldaterna gråter

Stormen har lagt sig
soldaterna har dragit sig tillbaka
slagfältet ryker
och
våra hjärtan dunkar i takt med
de få andetag som ekar i horisonten

vår kärlek
har blivit en monument
vårt liv
har blivit en berättelse

en

berättelse

som alldeles för många gånger börjat om.

dimman drar sig tillbaka
luften blir ren
vi pratar om löften
ignorerar de sårade soldater
som
slogs för vår skull i vad vi kom att kalla
en fas

stormen har lagt sig
soldaterna har dragit sig tillbaka
slagfältet ryker

men

slaget är inte över.

inga fredsdiskussioner finns på kartan.
soldaterna bara vilar.

kriget är inte vunnet,
slaget är aldrig över
men just nu kan vi andas ut

i alla fall tills nästa slag nästan förgör vår existens.




Fri vers (Fri form) av Emelie Skoog
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-12 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emelie Skoog
Emelie Skoog

Mina favoriter
Kyssars bal