Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten, du fattas mig.

monumentet har raserats
ångesten knackar försiktigt på
och
blicken fladdrar undvikande

pulsen slår som en taktlös trumma
mot döva trumhinnor
när
förståndet skriker ut svaren

rimmande refränger tappar sin rytm
i en trasig storstadsmiljö
där
brustna hjärtan slukas av avgaser

lögnen spyr verkligheten i ansiktet
när minoriteten ignoreras
medan
etablissemanget räknar sina pengar

samtidigt

sitter jag
på ett tåg,
håller en göteborgare i handen,

och är
en av de många som glömt bort att verkligheten skymmer bakom solen.




Fri vers (Fri form) av Emelie Skoog
Läst 424 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-04-10 15:06



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text!
Bra skrivet.
2015-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Emelie Skoog
Emelie Skoog

Mina favoriter
Kyssars bal