Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag som kom med i antologin #poesimotrasism. "i en verklighet där självklara saker slutar att vara självklara, och att be om hjälp är att tigga från människor som redan har mer än de behöver."


och vandrande ber han om mer

Vandrande ber han efter mer,
ensam skriker han om längtan
och
obetrodd drömmer han om rättvisa

Vandrande ber han efter mer,
flyktande viskar han om solen
och
utan angelägenhet glömmer han hjärtslagen

En vandrande tiggare går vilse i snön
fryser fast i marken
slutar existera
markera
drömma

en vandrande gestalt slutar be
vandrande öppnar han bröstet
och
likgiltig tuggar han på orden

en vandrande gestalt slutar tigga
besviket sänker han sina händer
och
rannsakande dömer han sin omgivning

En vandrande tiggare,
en vandrande gestalt,
dom




Fri vers (Fri form) av Emelie Skoog
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-02 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emelie Skoog
Emelie Skoog

Mina favoriter
Kyssars bal