Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek


Varje dag är det dag för kärlek

Jag är en som kan skicka kärleks tankar till en som säljer blommor för de ger så

mycket glädje till alla, de fina blommor som är så vackra,

Födda för att glädja oss och vissna

Hur underbart det än ser ut så har jag svårt för att köpa

blommor


Lever de än eller är de på väg att dö i mitt hem?

I någon annans?


Och då försäljare ger dem en sista smekning och rullar i de i dem fina papper

och parar ihop de med massa andra blommor

Vet de om de gör rätt?

Tänker de på hur länge skall de vackra blommorna få smycka ens hem?

Grav?

Tänker på att jag kan skicka kärleks tankar

till en som spelar gitarr på en liten gata

och gör mig glad just då jag är trött på väg hem

Och går igenom vad det finns i kylen och vad som kan tänkas göras för mat.

Stannar där en stund, njuter och kastar alla mynt jag hittar i min ficka.

Tack min vän du spelar så fint.

Så vad är kärlek?

Den som jag ger till mina barn,

Mannen?

Familj?

Arbetskamrater?

Mannen som säljer kaffe?




Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 250 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-14 20:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Kärlek är vad du själv gör den till..att vara den underbara fina själ som just du är Ja det är att vara Kärlek ,) kram
2013-02-15

    ej medlem längre
Du och dina fina ord är fylld av kärlek och varm omtanke. Du har en vacker själ vännen.
2013-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino