Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min älskade son David <3








Du föddes en solig novemberdag
Ingen var gladare och stoltare än jag


Så fort jag såg Dig
spreds en värme inom mig


Så liten och sårbar
Vad vacker Du var


Du förändrades sakta
Jag vägrade tro
att Du var sjuk,
men jag fick ingen ro


Jag såg att allt det Du lärt Dig försvann
Läste så mycket om Din sjukdom jag hann


Satt uppe på nätterna och tröstade Dig
Din oro och ångest plågade mig


Dina leksaker ställde Du upp i en rad
Om man flyttade på dom blev Du inte alls glad


Jag stekte Dina pannkakor varje morgon, varje dag
Dina rutiner och Din vilja blev vår vardag, blev vår lag


Du mådde inte bra
och inte heller jag


Sjukhuset blev mitt hem
fyra månader, nästan fem


Jag tvingades till slut lämna ifrån mig Dig
Hur svårt det än kändes var det nödvändigt för mig


Nu är Du stor, jobbar och mår bra
Jag tänker på Dig varendaste dag


Din psykiska sjukdom bär Du med dig vart Du går
Den kallas autism och gör Din tillvaro oändligt svår


Men det finns något viktigt jag vill säga till Dig:


Din mamma kommer alltid att älska dig!







Bunden vers (Rim) av Carina Bendix
Läst 645 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-02-20 23:43



Bookmark and Share


  R Werner
Oj, så starkt berörande. Speciellt när man har egna barn att relatera till. Väldigt, väldigt vackert speciellt när det avslutas med den trygghet som kärleken består i. Applåder!!
2013-08-10

  Bibbi VIP
Oändligt starkt berörande.
2013-05-01

  Carina Bendix
Tack! :)
2013-03-24

  Knickedick
Usch va jobbigt att få ett påtagligt bevis på att man inte kan räcka till för en som man älskar.
2013-03-04

    ej medlem längre
En oerhört stark, och framförallt äkta text som genomsyras av en oändlig kärlek, som jag är helt säker på att din son känner. Applåder från mig!!
2013-02-26

    ej medlem längre
:) MYCKET FINT SKRIVET..
2013-02-23

    Nicklas VIP
En moders kärlek är bland det finaste och starkaste som finns!
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Carina Bendix
Carina Bendix