Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade en tävling på fejjan, Skriv en livsnjutnings dikt som måste innehålla följande ord : Sol, Vatten, Gaffel, Bro, rörtång samt björklövs ris. :)


Möte


Det va en dag i April,
Björklövs riset svällde i knopp
en punktering satte stopp för min färd
till rör tången jag satte mitt hopp.

Annat verktyg saknades i min bil
solen brände plåt
och under broarna invid ån
det tuffade en gammal båt.

den stannade till vid en brygga där
och en kvinna stegade ut
hoppade i land, vig som en gasell
fixa punkan utan prut

Jag bjöd på sallad som jag hade
som tack för hjälp i nöd
vi delade på gaffeln
och solen stod i glöd.

Tillbaka hon hoppade till sin båt
en fägring över glimmande vatten
jag bugade och bockade och som hon for
jag lyfte tacksamt  på hatten.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-16 23:20



Bookmark and Share


  flygia
du vann tävlingen, va??

2013-03-16

  Piann VIP
En uppfriskande dikt!
2013-03-16

  ULJO
En trevlig och lättsam dikt att läsa
2013-03-16

  catharina.jerbo VIP
en fri ! dikt!
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP