Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svammel


dagdrömmar och kråksparkar

Dina ögon är brunare
än när du var 19.
Som om åren gjort dig mörkare.

Och kråksparkarna vid dina ögon djupare. äter upp ärret vid din ögonvrå när du ler.
Som om sår från det som vart

försvinner

slutar existera

blåser bort

när du skrattar.


Vi har haft denna konversation förut.
(slutar alltid med
att jag säger att det är värre
med såren på insidan)
Du suckar.
För du har aldrig

gått sönder

trasats ihjäl

önskat dig bort.

(suck)


Och

tomrummen mellan mina fingrar
blir bara mina igen.

Du orkar inte längre. säger du.
Jag står i dina jeans och bara bh. har en halvrökt cigarett i handen.
Kl. 04. käkat 5 apelsiner sen kl 2.

Herregud va de luktar
mumlar du.
och Ge hit mina byxor.

Ja orkar inte längre.

(precis så)

Du går. Smäller igen dörren.

Jag skalar en ny apelsin. tänker att Man kan väl ändå inte va ihop me nån som inte gillar apelsiner och De kanske va bäst ändå

(nej)



För jag ser dig på stan.
Ny frisyr.

Armen om någon annans höft.

Orkar inte ens se om hon är sötare än mig.
Men säkert

större bröst

plattare mage

rakare tänder som syns
när hon skrattar åt alla dina skämt.



sen
Att dricka en liter vin.

Spy i badkaret.

Ringa nån man legat med.
fråga Va gör du
Vem e du me ikväll
och
Kom hit.

senare
Rödvinshuvudvärk.
och någon annans 37 grader
tätt tätt intill.

Som en påminnelse om att din kropp
aldrig ska formas efter min igen.
Att mina fingerspetsar aldrig
ska hitta nya vägar
längs din ryggrad.

Att vi aldrig
ska falla ihop igen.

Men ändå

måste jag gå runt
och räkna timmar
veckor
år
tills du

ska älska mig
igen.




Fri vers (Fri form) av M.K. Jonsson
Läst 438 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-29 01:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson