Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avlopp IV: slå mig så det känns (eller bara tills jag vaknar)

det var bara
ett slag
(bara ett litet)


träffar
snett över kindbenet
som han alltid gjort


och han skakar handen
som för att ge den nytt liv
gör sig redo för rond 2



och jag kunde
känna ångesten
som tryckte bakom dina så hårt slutna ögon
kunde känna alla spänningar
(ända ut i knogarna)


det var bara
ett slag
till
(bara ett litet till)


träffar
någon millimeter om näsbenet


men inte för hårt
nej
inte för hårt

(synligheten ska alltid vara minimal)



blodet rann
fan
vad det rann





och jag kunde läsa alla
osagda ord från dina läppar
jag kunde
kunde känna
alla ilningar längs din rygg





men du säger
att alla märken
är du själv
att du är
en jävla klantskalle
och så flinar du
(men jag kan
genomskåda dig så
lätt
för jag känner varje millimeter
av din rädsla
varje millimeter av
dig)

men ändå skrattar jag också

och jag vet inte om
jag skrattar åt
alla slagen
all smärta
all smärta som bara ligger och trycker
(åt barnmisshandel)


eller åt
att det känns så
långt bort





när det alltid
har varit precis brevid




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 546 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-01 19:53



Bookmark and Share


    eventualiteter
du är så himlans bra. men det vet du ju redan att jag tycker. mjau.
2009-05-01

  LenaJohansson VIP
det kändes knappt. men det gjorde så ont....
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson