Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slutligen

 

Vad av mod har en vinter vunnit

när våren kommer och sveper den bort

all denna kyla som syntes så lång

var med ens väldigt ljummen och kort

 

Bar än nu jorden som en målares duk

allt detta hopp i penslarnas frö

ur färger ska du knoppa du ska blomma din dag

sedan vissna och troligen dö

 

Hör gökar ropa, duvan sin morgon

sveper mjukt genom bristande tid

så mycket ska kläckas, porlas och gry

innan hösten slutligt tar vid

 

Mod är att stilla vänta en dag

där mörker och kyla går

att ändå klä på sig ett hoppets behag

där man ligger så blek på sin bår

 

Mod är att hålla det mörka i handen, våga släppa

våga dagas till allt

Mod är en vinter som lämnar till vår

som värms än fast sinnet är kallt.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-23 08:04



Bookmark and Share


  ULJO
Underbar text
2013-04-26

  Lena Själsöga Keijser
mycket vackert
målar du

mod
2013-04-24

    ej medlem längre
fin text!
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP