Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samveten

Ingen vet
Det jag vet
Ingen ser
Det jag ser
Ingen hör mina ord
Allt är dolt under jord

Mina tankar far omkring
Mina läppar är sammanbitna
Jag säger absolut ingenting
Orden är redan utslitna

Du hör vad du vill höra
Du ser ur ditt eget perspektiv
Det finns inget mer att göra
Jag står för det onda i ditt liv

Minns, det var du som kom efter mig
Det var du som sa att jag skulle vara din
Men dessa minnen finns inte kvar hos dig
För dig är jag blott ingenting

Allt jag behövde var någon att lita på
En vän på riktigt
Men det blev inte så
Och vi tog det aldrig försiktigt

Tidigt visade du mig
Att jag inte skulle ta dig för given
Varför berättade jag aldrig för dig
Om de tidigare liven

Om hur det känns i mitt hjärta
Hur osäkerheten kväver mig
Om all ångest och all smärta
När jag ständigt tror jag skall förlora dig

separationsångest och självförakt
ledsamhet och sorg
det är en given pakt
som jag bär runt på i min korg

Nu har jag bara mig
Och jag måste rädda mitt liv
Jag skall aldrig mer lita på dig
Eller ödsla på min tid
Jag skall aldrig mer låta mig luras att tro att någon förstår
Det enda som händer är att ni gång på gång strör salt i mina sår
Nej aldrig igen skall jag ge någon det lilla jag har kvar
Jag skall vara stark för mig själv, jag är allt jag har
Jag skall lita på mig så som du inte klarade av att göra
Jag skall tro på mig och säga det jag behöver höra
Jag skall vara någon att lita på
Sträcka mig stolt upp mot himmelen blå
Jag skall älska mig precis för den jag är
Jag skall vara vacker och hålla mig själv kär

För mig är sorgen stor att ha förlorat en kär vän
För dig en lättnad att slippa mig igen
Men jag skall inte hata dig för det är du inte värd
Jag skall släppa dig och önska dig all lycka på din färd
Sen skall jag aldrig mer se bakåt och tänka på det som hade kunnat bli
Jag skall aldrig mer önska eller tro på ett lyckligt vi
Jag släpper dig nu och säger farväl
Ta hand om dig och var rädd om din själ
Du är vacker min vän och förtjänar det bästa för dig
Nu behöver du aldrig mer oroa dig för mig




Fri vers av Marmorera
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-13 09:54



Bookmark and Share


  wildah
Men oj vad sorgligt och det här tar tag i en!
2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Marmorera
Marmorera