Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


Som utsprungna rosarne.

 

Vidsträckt var dagen som en 
knopp under bristning 
fylld av groende styrka 
vem ville väl då 
inomhus gå 

när ljuset fanns att dyrka? 

Sakta kom skymning 
smög över fält 
som en älskare mot sin längtan 

vem ville väl då 
inomhus gå 

när själarne samman blev i trängtan? 

Ljuv är sommarens ungdomliga dag och 
ljuv är oskuldens sommarnatt 
ljuv är knopparnes bristande hölje 
och levnadens sinnlighets skatt. 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-02 00:37



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
så leder
väver detta ljus
2013-06-09

  ULJO
Fin repris du bjuder på
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP