Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är jag tillbaka på poeter efter en lång paus pg.a arbete med min bok NEKTRA. Väljer att börja med en favorit i repris från 2009 som också finns i boken NEKTRA som annars är en sci-fi/fantasy roman (7 av mina dikter finns i boken, varav en är denna.)


Pärlan i musslan




En mussla på glänt

visade sin pärla.

Hur ska jag öppna den

Visa dess skönhet

för världen.

Dyker ner till djupet

återkommer till

det vackra havet.

Förmår mig inte

att släppa den i tanken.

För tungt att

bära hela musslan

men pärlan skulle jag klara av.

Hos mig ett hopp

om att du öppnar dig

och delar din skönhet med världen.





Fri vers av Cosmic Johanna
Läst 880 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-06-03 13:22



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
fina ord i fin bok.
2023-03-20

  Cosmic Johanna
Tack för all support och uppskattning. Blev stödmedlem nyligen efter lång paus.
2023-01-03

  Ronny Berk
så vackert tänkt och skrivet, ja !
2014-11-08

    ej medlem längre
Ord rika
att spinna vidare på
i eget flödandedrike
2013-06-09

  Peter Stjerngrim VIP
Tycker om!
Skönt att du äntligen är tillbaka igen - Saknat dig ...
2013-06-05

  Peter Stjerngrim VIP
Tycker om!
Skönt att du äntligen är tillbaka igen - Saknat dig ...
2013-06-05

  Lena Själsöga Keijser
välkommen
alltidnärvarande

pärlan strålar
skimrar

vackert
2013-06-04

  Michaela Dutius
Underbart vacker.
Och pärlan lockar oss....alltid... den gömda ...den vackra....
2013-06-04

    ej medlem längre
Beautiful!!! Och välkommen. Sci-fi/fantasy? På tiden att svenska författare tar sig an dessa genrer..
2013-06-03

    ej medlem längre
Jättefint! Bra skrivet. Ser framemot att läsa din bok. :)
2013-06-03

  Christine Sabel
Välkommen tillbaka!
2013-06-03

  Tarantaran
Vacker dikt!
Kommer att tänka på Rumi
som sade: Ta pärlan, lämna
skalet bakom.
Ligger någonting i det,
fint skrivet av dig.
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna