Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det inre seendet

Betraktar mig själv som karaktär och de jag möter.

Livet och hur pulsen i det stöter.

Vem eller vad formade oss till dem vi är.

Vad ville de med oss och hur vi är.

Svaren hittar jag genom introspektion i kalejdoskopet för våran värld.

Färger säger mer än tomma ord. De har sitt ordlösa språk.

Vibrationer är mer sanna än lögner vi tror på.

Jag vill inte längre vara det jag tror om mig själv.

Utan utforskandet av möjligheten till något annat.

Omskapa bara för att jag kan.

Ingenting kan stanna i utveckling, det går inte att bromsa in livets fart.

Bara döden sätter punkt för den, förruttnelsen och kretsloppet.

Där är vi inte ännu.




Fri vers av Cosmic Johanna
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-24 13:24



Bookmark and Share


    Leo Lo VIP
Varmt tack för ett välformulerat diktande
2023-02-24

  Stisse
Tycker mycket om din dikt. Du fångar så väl livets fortskridande. Gillar "färger säger mer än tomma ord". Det känns sant för mig.
2023-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror inte på s k konstruktiv kritik.
Den innebär i realiteten att jag talar om för en annan poet hur han/hon (INTE hen!) ska skriva sin poesi.
Det finns en sådan besserwisser på poeter.se redan. Det räcker och/eller är en för många.
2023-02-24

  Cosmic Johanna
Jag har för mig att textkritik ska vara konstruktivt. Jag förstår inte riktigt vad kommentaren har med min dikt i fri vers att göra?
2023-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Jesus Kristus är den enda Vägen till verklig frid.
Nyandlighet är en bluff.
2023-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna