Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggarna i stan



Jag går på gatan fram"
möter dig med en mugg
i hand..

din bedjande blick vill
nå fram till mitt hjärta
men väcker hos mig en
djup smärta...

Jag brottas med en
kluven känsla...

Min blick tittar ner i
muggens botten"där
en ensam krona vilar..

Hjärtats längtan om
en allmosa till dig vill
skänka...

Tvivel vaknar" vilken
mun är det jag mättar..
organisationens välmående
herrar som inkaserar tiggarens
magre lön...

Tiggarna i stan med
framräckta händer"
hoppas o tror att du
tillbaka till dom åter-
vänder...

På en tiggares kind
smeker en vind"
där en intorkad tår
försöker få oss att
förstå" att livet för
dom är allt för svårt..

Rozsi.kovacs




Fri vers av Rozsi.kovacs
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-06 19:19



Bookmark and Share


  aol
hur kluven man än är lever dessa arma satar i misär,
men du har flera poänger här,
2013-07-03

  agneta pichler
Så sant och vackert Du skriver
Rozsi - tyvärr ger jag aldrig ngt
tilltiggarns - eftersom jag vet att
jag mättar dem rika herrarna -
spelar dem kan få en peng - för jag
Vill hoppas att dem behåller sina
Pengar
2013-06-07

    ej medlem längre
fint och sant om kluvna känslor..
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Rozsi.kovacs
Rozsi.kovacs