Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blåljus

Kasta ut dom
De virvlar runt som små moln och tynger ner mitt sinne
Inuti växlar det från höst till vår till vinter till sommar och om igen
Bara på några dagar
Ibland timmar
Eller sekunder
En minut är kort tid för vissa
En evighet för andra

Jag sitter mellan pinnarna och känner vattnet droppa ner i mitt ansikte
Kanske är det urin
Det vet jag inte

Blundar nu
Känner spritsmaken på min tunga
Skjuter undan allt till morgondagen
Låter substanser sippra in i mina vener
Döva mina sinnen
Separerar mig från verkligheten

Luta dig framåt
Låt vätskorna flöda ner i koppen
Jag sätter mig upp
Ser en strimma av ljus i ögonvrån
Ett illvrål i natten
Kläder indränkta i röklukt
Blodet strilar från hålet i benet
Kastar mig ut på vägen

Blåljus
Sirener
De tar mig med sig
Släpper aldrig ut mig
Håller mig kvar i sina gränslösa bojor av sand

.......men sanden i tidsglaset har runnit slut




Fri vers av Marmorera
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-20 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marmorera
Marmorera