Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Morsan; en gangster

Pallnit efter flerfilsbyte och polisjakt
snutar som snubblar runt, snackar strunt
oss i nacken flåsa o gapar; ni ska blåsa
missar aldrig en chans att visa sin makt

Morsan var kapabel i kriminella kretsar
knappast nåt hon inte slingrar sig runt
straffsatser kunde hon på sina fem fingrar
som andra rabblar upp geografiska platser

Vilket knas, plus obetalt restaurangbesök
sjappa från notan på grabbens elvaårsdag
fräckt av fd.fästmannen att utsätta dem så
Det var slut, dagens date; bara ett försök

Han fastnade på den chans på en promille
hon menat fanns för dem, snacka om dille
Ödsla mera tid på honom, inget hon ville
Hon hade stil, kunde nog få bättre kille

Lilla familjen fann sig mitt i gangsterstilen
med barnen i baksätet fick mamman panik
vände klacken framför alla o snodde bilen
höll nerverna kalla, vilket utflippat freak

Trampade ner gasen, iväg med tjutande däck
funnit att det funkade om man va riktigt fräck
Familjen tog sig hem, det var väl nån mil
först dagen efter sökte snuten hans sportbil

Jo morsan fann sig tillrätta, fann sin stil
bland kreti o pleti, you name it vilka kretsar
bland Vulgus profanum, heller ingen big deal
i skor med stålhätta till raffset och spetsar

Ett storstadsghetto; inget för nåt pretto




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-02 19:46



Bookmark and Share


  Connie
Gillar ditt uppror, man ska alltid ifrågasätta ordningsmakten! Poliser håller varandra om ryggen. De ställer till skit för de medborgare eller grupper som ifrågasätter denna status!
2013-10-23

  Lars Hedlin
Bra och starkt kriven! "GILLAS "
2013-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag anser att det är fel att göra uppror mot ordningsmakten.
Den finns där för allas vårt bästa.

2013-07-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP