Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Matematik; en hyllning

Med matematiken som grund
man kring rymden o livets
ursprung kommit underfund

I dessa koder detta språk
mänsklighetens mästerverk
ställs talen upp som bråk

Vackra former i fraktaler
konsten hyllar Mandelbrot
som gick via nya portaler

Arkimedes; snygg geometri
tidlösa platonska kroppar
Turing - datorn som melodi

Big bang theory och E=mc2
Einstein med pandoras ask
visade oss mer att förstå

Descartes med en topologi
används av dagens nätverk
ställde människan mer fri

Ett språk, mycket genialt
rent universellt i form
Att hylla - knappast banalt




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-07-03 13:21



Bookmark and Share


  erkki
Mandelbrot lär va en mängd
utan mått och sund substans
Av teorier lätt förvrängd
Lär det finnas någon stans.

Skoj dikt om dessa hyperteoretiska saker!
2014-10-05

    Dan Myrbeck
Så trevlig! Jag är matematiker. En gång sa ja till en tjej:

- Vi ses i origo, amigo!

- Nä tack, ja gillar inte nollor.

P.S. 2014-03-14 kommer ja att publicera en text som handlar om - ja va tror du? D.S.
2013-12-05

  Mikael Ekman
Djupt och klokt, mycket bra !
2013-08-05

  Larz Gustafsson VIP
Big bang är en teori. Således inte bevisad.

2013-07-03

  Lars Hedlin
Kvarkar som förlöser varje por i universum...vackert i ständig rörelse
2013-07-03

    ej medlem längre
Det var lite för avancerade saker att kommentera
2013-07-03
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP