Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013-07-10 Så är det att vara troende- jag kan inte kallas ateist


Så det känns att vara troende

 

 

Min älskling säger

"Vaya con dios"

Jag tror på det

 

 

 

Min älskling säger

Många har gjort mig illa

"Du är en av dem"

Så tro inte att du är bättre!

Du är BÄST

 



Min älskling säger att Malmö

"Är inte som det en gång var

Våldsamt och dant"

Åker du dit - bör du veta hur du ska hålla distans!

Men så låter jag i halsen, ja så låter du

Och den dialekten är


Mmm Uu Mmm  Mmm A Ah

Mmm U u Mmm M m m  A  A  h 

 

 

Min älskling säger att Gud inte har några hämningar

När talltopparna vaggar

Är det som att komma in i en katedral

Där himlen sjunger

En visa och vinden susar i högtalarna

Och vi på en filt, är publik

 

 

 

Min älskling pratar politik

Om Mona, Fredrik och Lena och sånt skit

Min älskling säger

Bäst att du sköter ditt jobb!

Pengar är alltid bra att ha,

Jag svarar: Ja, jag ska!

 

 

 

Min älskling berättar historier om

Sitting Bull, Crazy Horse

Calamite Jane

Om fjädrar, om fridlysta örnar

Och countrystjärnor

Sådant som jag börjat lyssna på

 

 

Min älskling pratar om jordgubbsland

Plantor, plöjning, traktorer

Och vårt grannland

Norge ...

 

 

 

Min älskling säger att "Jag har en hemlighet"

Och väcker hela tiden, min nyfikenhet

Även om jag redan vet, vet vet vet vet VET

 

 

Min älskling säger så mycket

Som jag tror på

Jag gillar mest att få tro på

När Du säger

"Jag älskar dig"

 

Till mig

 

 

©
/K

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-10 16:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text med många känslor!
2013-07-16

  Svante
Spontant känns det som en ganska splittrad text, men den kanske kräver flera läsningar. Titeln känns mest relevant för en del av texten. Att njuta av skogen och andra naturupplevelser kan man göra både som gudstroende och som ateist, jag själv är det sistnämnda (ateist alltså), just den delen av texten tycker jag är bäst.
2013-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP