Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tangentpundare

Min son kallar mig tangentpundare
försöker slita mig från datorn
Anser att jag blir rundare o rundare
Måste ut, vika upp min persienn
säger att jag borde leva lite sundare

Sist frågade han efter sin mamma,
sparkade på en påse, pekade på röran
sa att jag knappast kunde vara densamma
Kände sig utestängd, fick ingen kontakt,
ansåg att livstilen var fel att anamma

Har fullt upp, roar mig själv som få
sover till tolv, äter vid skrivbordet
knackar någon på smyger jag på tå
En tok i rufsigt hår o morgonrock
håller andan, hoppas de strax ska gå

Nu är det min tid, vill inte bli störd
vill ta tillvara på detta schyssta flow 
få sitta här hela sommaren som en nörd
Längtar efter att hitta mitt uttryck,
längtar efter respekt och att bli hörd

I höst kommer mamma åter, upp på banan
då ska det pluggas, städas, stressas,
hålla sig till verklighetens draman
umgås, sköta barnbarn, laga middag,
skippa denna egotrippade (störtsköna) ovanan




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-07-15 14:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sist jag såg din kropp tyckte jag den såg väldigt fin ut.
Jag skulle aldrig låta mig styras av mina barn. Eller min fru.
Men "tangentpundare" är ett klart roligt ord. Det måste jag erkänna.
2013-07-15

    ej medlem längre
Det är så lätt att bli sittande, och - oj vad klockan gick fort nu då- när man sitter vid datorn.
2013-07-15

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat! Gillas!
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP