Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

väntan till liv



i lång väntan
syntes
dyig bottenslam

hon förvånades över
avgrundshålen
men också

de aldrig sinande
vattenkällornas
tillströmning

över grumlighet
tillika stenar
sörjan avfallet

långsamt
klarnade vattnet
bottnen fylldes jämnades



stilla och öppen
speglande himlen
och stjärnorna
molnens flykt

låg tjärnen

rådjur kom
sig svalkande
likaså insekter
trollsländor fiskstimm


han böjer sig ner
över spegelblankt
djupskimmer

dricker sig otörstig




Fri vers av rebecca d
Läst 493 gånger
Publicerad 2006-03-04 17:23



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
väldigt vacker...som en tavla...en saga...om det just före...efter en lång väntan kanske...en livsprocess...och så klarnar det...är ju personlig gaaalen i tjärnar...så det gör det bara ännu vackrare...mycket fint!
2006-03-06

  Rachel Roth
vilken härlig text att ta till sig
mycket vattenkänsla och förtröstan
att i den djupaste avgrunden
åter finna livet.....
2006-03-06

  Ingrid Nilsson
Den allra vackraste tavla har du målat här och en ljuvlig ordmusik och rörelse. Livfullt,underbart!
2006-03-05

  Per Rydberg
Ur det 'mest smutsiga' kan renheten återskapas; så läser jag din känsliga dikt. Det finns alltid - vattnet - som rinner, själva livskraften et gäller att hitta det att tro på att det kan förändra! En djupt sann text!!
2006-03-05

    Bodil Sandberg
Det här känns som födelsen...Edens lustgård....väntan till liv...mycket vacker poesi
2006-03-05

  Rublev
med känslighet berättar du
om livets tålmodiga processer
i oss och genom oss...

underbart vackra slutrader:

”han böjer sig ner
över spegelblankt
djupskimmer

dricker sig otörstig”
.
2006-03-05

  DanSan
Åhh det är bara så bra som om det är hämtat från "höga visan"!
Ditte det här är ren njutning att läsa, så otroligt vackert du mskriver!!!
2006-03-04
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d