Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Högerkyla

Man kallas bidragsparasit
Idag får man lära sig ta
oerhört mycket skit

Alla röster man hör
på gatan, tv och radio
om dem som inget gör

Träffar som en dolk
hos utanförskapet
lanserat av högerfolk

Naturligtvis en myt
med politiskt syfte;
sänkt S, gett M flyt

Det går inte att smita
från ett liv i fattigdom
inte handla på krita

Folk får inte tigga
fläskar på om syndikat
vill lagbeslut trigga

Klasskillnaderna skär
vassa armbågar
som håller folk isär

Det är kallt, riktigt hårt
barnfattigdomen växer
många har det svårt

En del som har det fett
förnekar att det finns folk 
som inte kan äta sig mätt

Vi har en social lag
som säger att ingen
skall svälta idag

Men den fungerar ej;
tålamodsprövande väntan
på ett skriftligt NEJ

Visa mig dina tänder
och jag vet vem du är
en stämpel som valkar på händer

Att alla är av samma värde
var nåt som skulle tas bort
eftersom det på de rika tärde

Solidaritet; ett ord
som inte längre får plats
på vår jord




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-19 18:58



Bookmark and Share


    Bellissima
Applåderar!
2013-07-24

  Connie
Järnspikar vad bra skrivet! Vi behöver fler som kan riva och klösa som du!
2013-07-24

  Lars Hedlin
Tänkvärd läsning!
2013-07-20

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2013-07-19

  Larz Gustafsson VIP
Rädda var de rika även 1917, då oktoberrevolutionen ägde rum i Ryssland.
Det finns faktiskt fog för att säga att det är Lenins förtjänst att vi fick det så bra som vi fick det i Sverige.
Ty då kapitalisterna såg vad som hände i österled fylldes de av bävan och gav efter för de svenska arbetarnas krav. Man var nämligen rädda för en ny sovjetstat i Sverige.
2013-07-19

  Stefan Höglund
rädslan spider sig bland de rika med all rätt.
2013-07-19

  Larz Gustafsson VIP
Talar man om solidaritet i dag stämplas man genast som stalinist.
2013-07-19

  Larz Gustafsson VIP
En överklasskille i Kina menade att det är mitt eget fel att jag inte har något jobb OCH att jag blev arbetslös.
Här ser man vilken attityd som styr det landet efter Mao Tse-tung.
Det handlar hela tiden om att skuldbelägga människor.
Jag måste själv vara väldigt försiktig med detta. Dessvärre är jag medveten om att jag ofta dömt ut uteliggare och bostadslösa. Här får jag, som man sade under den kinesiska kulturrevolutionen, göra självkritik.
Hade f ö en god vän som dog i kampen...
Här kan du läsa om honom:
http://www.expressen.se/nyheter/mats-eriksson-dog-efter-tiden-i-fas-3/

2013-07-19

  Angela Bohlin VIP
Kraftfulla och tänkvärda ord!
2013-07-19
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP