Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten dunig fjäder

om alla tårar vore fjädrar
ville jag hålla dem en stund,
kupa handen om dem
som en vagga
och låta vindarna välja

kanske låta en liten gräddvit en
(den där pyttelilla minsta)
vila på min fingertopp
innan lätta andetag
bjuder den farväl

tänk,
ett litet fjun bara,
så fjäderlätt och dunig

som om tåren aldrig klöste mig
där den föll




Fri vers (Fri form) av alvljus
Läst 314 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-07-19 20:29



Bookmark and Share


    Tidsljus_Timelight
Alvljus
Tidsljus

Schysst val av namn. Mittendelen av dikten bäst.
2024-01-04

  Evelyn Falk Möller VIP
Mycket vacker dikt med ett litet sting på slutet. Berör.....

2023-12-13

    ej medlem längre
Ömsint -ärligt.
2013-08-01
  > Nästa text
< Föregående

alvljus
alvljus