Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stå på dig annars gör någon annan det

Jag har lärt mig att vässa mitt tal
för det finns så många som sviker
Fått lära mig att förhålla mig sval
och att man sitt inre inte utviker

Jag har tuktats till att vara vass
så att ingen ska sätta sig på mig,
kunna komma och kalla mig kass
Jag blev en bitch, en rätt hård tjej

Triggar någon mig så går käften i ett
missar aldrig att ge svar på tal
jag ger dem en match, det blir inte lätt
på ren impuls jag dem sönder o samman mal

En fd tyckte jag kunde ta tjänst
som tortyrtalare åt Saddam i Irak
och i hans armé skulle jag glänst,
en sabotör som skulle gjort t.o.m morsan spak

Det var väl hon som la grunden
genom att jag var den som aldrig dög
och den tiden, barndomen, den stunden
satte sina spår eftersom den på så sätt sög

...så numer blir jag på vedergällning hög




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 1333 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-07-22 16:42



Bookmark and Share


  träsnidaren
Vilken attityd.
Härlig, svängig text.

Du bemästrar orden!

Snygg bild!
2013-07-31

  Connie
Tack för en öppen och utlämnande text! Samhället idag är hårt och känslokallt. Som barn hade jag en morsa som skulle passat in i dagens samhälle som hand i handsken! Jag ville aldrig bli som hon, men hon har präglat mig till den jag är idag på gott och ont. I dagens samhälle behöver man ha vassa armbågar och hårda nypor. Jag ser inte mellan fingrarna när det gäller orättvisor. Jag sticker gärna ut hakan och rör om i grytan!
2013-07-24

  Larz Gustafsson VIP
Vildkatten har fräst till.
Det är bra!
2013-07-22

    ej medlem längre
Det är rätt, som det är nu måste man kunna säga ifrån, det finns ingen hänsyn i samhället nu.
2013-07-22
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP