Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


och en stentrapp

 

jag vill inte tro att soldater trampat här, bara kvinnors trägna steg med vatten för nästa dag, och barnens barfota hopp mellan de ojämna stegen. jag vill inte tro att blod runnit i grusbädden invid, bara svetten från män som arbetat i gruvan från solens uppgång till kvällning, och en del spillt vatten från spruckna krus. jag vill inte tro att unga flickor har tryckts upp mot stenväggar mot sin vilja, bara ivriga munnar och smekande händer i samförstånd, och armar om rygg på den älskade när tröttheten gömmer sig i kropp.

och så vill jag tro; de avtryck vi gör, de steg vi sätter främst, det hopp vi ingjuter hos varandra.

och så vill jag tro; det blod vi färgar, den svett vi luktar, det vatten vi dricker ur varandras händer.

och så vill jag tro; det våld vi kämpar mot, den åtrå vi känner, den ömhet och omtanke om varandra.

 

jag vill inte tro något annat




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 187 gånger
Publicerad 2013-08-15 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP