Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem bryr sig utan känslor

Skapa en skön hållbar distans
inte vända, vrida, vånda
utan ge sig själv ny chans

Kanske sunt, kanske kasst
sila en del som strunt
kanske gör det sättet lite vasst

Känslor klär människor
ställer oss motsägelsefullt nakna

människan är vackrast
när hon/han befinner sig i sig själv,
utan yttre attribut och med nerlagda vapen,
som när man blir tagnen på sängen av livet,
och inte hunnit kliva i en roll,
spackla en mask, axla en mantel.

Samtidigt som det är utsatt,
ofta skört,
i stressad tid, fylld av konkurrens
och resultatvalidering,

så känner vi för mycket
serveras vi ett piller,
ett så kallat "lyckopiller"
som trubbar av våra jag.

Och snart äter hela världen dessa.
Vem ska då bry sig,
när samtliga går runt med en känsla av distans
till sig själva och varandra,
till verkligheten som blivit så overklig,
och världen som blivit så ovärdig,

där människor ratar det mänskliga...




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-08-18 11:47



Bookmark and Share


  Connie
Aktuell och tankeväckande text! Rätt skrämmande, en del är ju redan är där!
2013-08-30

    Silverbjer
Kanske din bästa, iaf. en av dom viktigaste.
2013-08-24

    ej medlem längre
Bra skrivet, lyckopiller är ingen lösning.
2013-08-21

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra skrivet...
2013-08-21

  Ergo Summa
Mycket bra ifrågasättningar!! Och väldigt bra uttryckt med riktiga pärlor till meningar här och där som tar tag i en. Jag tycker dikten börjar med din fantastiska och målande mening: "Känslor klär människor". Mer sånt här tack! Slutet är slående.
2013-08-20

  Mikael Ekman
insiktsfullt och fint, lyhört inför tidens tand...
2013-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Blomman!!!
Underbart!
Tänker på vad Lennon sjöng i "Working Class Hero" om passiviseringen.
Även religion kan användas på det sättet.
2013-08-18

  SatansSon VIP
när morsan fick efexor kunde hon sova första gången pö ett år 1999. det är inte allom dåligt med lyckopiller. hon hade raynauds sjuikdom och det var problematiskt så hon försökte begå självmord flera gåpnger för att hon plågades av slömnlöshet. hon har blivit jknäpp på kuppen kanske av 19 elchocker i onödan.
2013-08-18

  Lars Hedlin
En dikt som berör djupt! Applåd!
2013-08-18

  träsnidaren
Gåshud!!!
Detta måste nog vara den jag tycker bäst om
av alla dina fina texter.

Så kloka ord, så vackert formulerat
med rim dessutom.
"Känslor klär människor"
Så är det verkligen.
"människor är vackrast när de befinner sig i sig själva"
Din text strålar
Den är magisk!

Vill du gifta dig med mig?
2013-08-18
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP