Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Detroits uppgång och fall

Bilindustrin och musikbranschen har sina rötter
i den tidigare så levande miljonstaden Detroit,
men idag har all vitalitet fått fötter.

Listan kan göras lång på alla infödda stjärnor:
Diana Ross o Marvin Gaye, kanske Motows bästa,
John Lee Hooker, Eminem, Iggy Pop, o andra kreativa hjärnor.

Staden som lockade med sin kasinoverksamhet,
förlorade som första största stad sin fasad,
men om detta är det hos oss inte många som något vet.

Ford och General Motors grundades i stolt stad,
men så flyttades produktionen till Asien,
och i ruiner lämnades varenda verkstad.

Den tidigare så blomstrande staden Detroit
försatt i konkurs, lämnad åt förfall,
laglöshet råder medan Obama & comp. ser på så lojt.




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-08-25 18:20



Bookmark and Share


  Xuvetyn
Innehållsrik. Som dikt vet jag inte, men tja, varför inte? Jag har lärt mig lite mer än tidigare, du får med mycket på få rader.
2013-10-17

  agneta pichler
mycket viktig text!
2013-09-10

  Mikael Ekman
Mycket givande och bra text !
2013-08-27

  Lars Hedlin
Mitt i Prick!
2013-08-26

  SatansSon VIP
så går det näf r folk inte köper ny bil.
2013-08-25

  träsnidaren
Mycket träffsäkert!

Jag verkligen imponerad av hur du
lyckas använda rim så himla bra!
2013-08-25

    ej medlem längre
Säg den storhet som varar.
2013-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Iggy hävdade t o m att det var det industriella dunkandet från bilfabrikens maskiner som var själva grundstommen i The Stooges' musik.
Kanske var det därför en av plattorna fick namnet "Metallic K O".

2013-08-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP