Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Micro Cosmos Galambos, Tamas.


Cosmos

 

Cosmos

kommer från 

vad

vad

vet jag

13.798 ± 0.037 miljarder år gammalt

är det enligt vissa forskare men kan vara

så gammalt som 20 miljarder år

Det är mycket det

Undrar vad som fanns innan

Det kan väl inte ha varit ingenting

Någonting måste där ha varit

Det är ju alldeles  för stort

Rymden liksom

för att bara vara

tomt

Någonting måste där ha varit

åtminstone en tanke

tänker jag

 

Cosmos

Comes from

what

what

do I know

 

13.798 ± 0.037  billion years old

some researchers tell but it can be

as old as 20 billion years

That is rather much really

Wonder what was there before

It may not have been nothing at all

There must have been something

It is far to big

The space I mean

only to be

empty

 

There must have been something

at least a thought

I think

 

 

  

 

 

Cosmos bipinnatus3.jpg

 Cosmos bipinnatus (Rosenskära)

 

 

Chokladskära (C. atrosanguinea)

Cosmos atrosanguinea (Chokladskära )

Universum - Paris 1888,Camille Flammarion, 1842-1925, fransk astronom och populärvetenskaplig författare.Kolorit : Heikenwaelder Hugo, Wien 1998

Carl Sagan's Cosmos - YouTube
Carl Sagan's COSMOS - YouTube

Carl Sagan - The Music of the Cosmos Television Series - YouTube

Cosmos - I hear your heart - YouTube

 



Micro Cosmos
Micro Cosmos av Galambos, Tamas.




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 351 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-08-27 15:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det är lätt att bli snurrig........
2013-08-28

  Elwania
nice like
cosmos
exist just here and now
and that all
2013-08-27

    tramp
intressanta funderingar här... inte vet jag men de finns de som säger att kosmos var som ett gruskorn innan the Big B...men var kom gruskornet ifrån då rå kan man undra och tiden om tiden är oändlig så vad fanns innan ?? ... nu blev det huvudvärk :-)
2013-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)