Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sakta rinner tiden genom timglaset




det sveper en svartfjädrad
över stilla vatten
röd ros i näbben
vingarna har silverstänk

nu landar han sakta
vattenytan krusas
skogen tittar storögd
en djup susning

speglar sig
i det spegelblanka
doppar rosen i vattnet
en glittrande droppe




Fri vers av rebecca d
Läst 272 gånger
Publicerad 2006-03-07 09:15



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En mycket underbar dikt...den ska jag spara som bokmärke...
2006-03-07

  Ingrid Nilsson
Hmmm...starka bilder,jag ser en sorgens fågel skänka sin kärlek till vattnet i skogen...det ger ifrån sig en droppe. Bilderna är vackra och dikten. Den gör ont. Tiden är knapp.
2006-03-07

  himlens hemlighet VIP
en stilla tavla...i starka färger...mycket vackert! tack!
2006-03-07

  Per Rydberg
Vilken naturnära dikt, skön i ordval och rytm! Dina ord får mig att göra en inre bild: Skogstjärn i skymningstid.
Detta är tillräckligt vackert så symboliken får vänta.
2006-03-07

  Rachel Roth
finstämd, naturnära...du förmedlar stunden mättad
2006-03-07
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d