Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"det gäller att lev i evigheten och ändå höra golvklockan slå\", S. Kirgegaard


höga höjder djupa dalar


kom kom
ropade han till henne
där uppe på bergstoppen

men hon njöt utsikten

varför är du aldrig här
klagade hon i vinden
jag behöver dig

han pekade på
det sjudande livet runtom

hon brast ut i sång
vid dess hänförande skönhet
fascinerades över myllret
av möjligheter
sträckte ut händerna

stannade vid
utsiktspunktens trygghet

blåsten rev hennes hår
hon frös
tog på benen
de bar inte

jag bär dig ropade han
när han såg hennes tvekan
tro mig

jag tror dig sade hon
satte sig ner
överväldigad av känslan


på darrande ben
påbörjade hon nedstigningen
han sträckte ut armarna
hon lät sig famnas
lugnade sitt bultande hjärta

han pekade mot den djupa
mörka steniga ravinen

gör dig hemmastadd där
sade han
då vet du
då kan du
gå flyga
allt

hon spärrade upp ögonen
bestört skakade hon på huvudet
flydde upp för berget

solen gick i moln




Fri vers av rebecca d
Läst 231 gånger
Publicerad 2006-03-07 18:24



Bookmark and Share


    Mejja
Att våga lita på. Att våga falla och tas emot. Att våga vara i steniga ravinen och veta ändå - veta att Han finns där - även där det vackra inte syns.
2006-03-09

  DanSan
Härliga ord som tassar fram där med ja du vet vem själv!
Gott att läsa denna längtan och kommunikationen som
blir som ljuv musik i öronen och hon "Flydde uppför berget"!
Starkt Ditte!!!
2006-03-08

    Bodil Sandberg
En vacker och intensiv text....skönlyrik
2006-03-08
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d