Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Definitionen av ungdom

Att vakna upp och fortfarande vara full.
Är det att vara ung?
Att klä sig i rött, intill kroppen och
utanpå läpparna,
är det att vara ung?
Att dansa till en ny sorts discomusik
som är och förblir intetsägande,
tillsammans med andra
unga kroppar
som svänger och viftar utan att
känna till ett enda danssteg, på ett mörklagt dansgolv?
Att shotta tequila med socker
istället för citron och alldeles
för mycket salt,
är det att vara ung?

Jag försökte vara ung igår
Kroppen trivdes bra i rött,
och ändå blev jag äldre
Jag dansade en dans jag inte hörde hemma i,
jag drack tequila nästan plikttroget
och blev bara trött, inte full
Jag kände att ingen såg mig,
och att de som såg mig var av fel sort
Helt säkert var jag av fel sort

Jag tröttnade på att definiera ungdomen,
och lämnade festen
Ringde min pojkvän som är 13 år äldre
och som förstår mig bra
Viktigast av allt förstår han min ungdom
Han ser mig som en ros i full blom
Jag tycker om det
Jag tycker om honom
Samtalet varade i 37.28 minuter
Teknologin räknade tiden, 
såsom en utomstående kraft
alltid kommer att räkna tiden åt oss

Innan jag gick och lade mig låste jag min dörr,
så att inga alkoholstinnade ynglingar
skulle ta sig in
Jag ville vara ensam med min ungdom,
medan den ännu varade

 




Fri vers av Missi VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-09-14 22:13



Bookmark and Share


  To create a legend
Jag vet verkligen inte varför det var så länge sedan jag läste det du skriver. För du träffar mig mitt emellan ögonen och lämnar mig att se stjärnor.
Jag tror att en av de stjärnorna är du.
2014-01-04

  Ola Rydberg
Så otroligt bra
fastnade tex för
/teknologin räknade tiden såsom en utomstående kraft
alltid kommer att räkna ut tiden åt oss/
2013-09-15

    ej medlem längre
Där hade vi den!
2013-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon