Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bokmalens recovery som vägglus

Mina små visiter i väggen
verkar ha ett väsentligt
inflytande över verklighetsbilden

Man kan kanske tro att
allt är svart och mönsterlöst där
men så är ej fallet

Där, ofta i ryggläge, framträder
tvärtom en detaljerad bild ur fågelperspektiv
där allt hänger så självklart samman

Styrkan återkommer
när bitarna lagts på plats
i hennes inre palats

För om människan
inte får chans att reflektera
förtvinar hon mera

...och mera..

och upphör med att nya idéer generera




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-11 12:32



Bookmark and Share


  MieMo
Det är i stillheten vi får vår chans att reflektera,
i att studera
tapetblommorna och, som du, penetrera
och bena ut begreppen.
Gör det så värt att kommentera!
2013-10-12

  Xuvetyn
Skickligt hur du i andra raden låter sista ordet hänga, understryka "ett" utan att läsningen av tredje raden störs utan istället förbättras. God genomgående känsla, kanske att jag förväntat mig ett abruptare slut. Rutinerad gestaltning av idéer.


2013-10-12

  Larz Gustafsson VIP
"If I was a fly on your wall
I could see it all...
If I was a page in your book
I could take a look"
2013-10-11

  Lars Hedlin
Du skriver med stor inlevelse!
2013-10-11

  SatansSon VIP
påminner mig om jag måste lämna åter en bok till bibblan
2013-10-11

    ej medlem längre
Det är nog viktigt med ryggläge och återhämtning ibland, väggen är inget trevligt ställe att besöka.
2013-10-11

    Lone Wolf
Vackert...
2013-10-11

  Robin V
Wow! Så jävla bra!
2013-10-11

    Silverbjer
DEN!!!
2013-10-11

  träsnidaren
Mycket sunda och fina ord. Jag tycker verkligen om texten.
"när bitarna lagts på plats i hennes inre palats"
Snyggt!!
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP