Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kretssång för skjuvande

 

allt i jord
det går en cirkel
säg kretsar, susar,
lägger storm
axlar väger lätt
fåglarna flyger högt
allt i eld
där det begrips
det rasar furor
säg hur höga de växte
innan storm
svarta fåglar landar
över axeln
ser aldrig blida
allt i luft
en klar fri hög
i allt kan andas
hör över ängar
vingar talar nu
diktar väktergalen
allt i vatten
fyller gälar fulla
släpper taget
drunknar om
i våg efter våg

steg tog sig väg,
armar mot sin gud,
fåglar lyft mot hem,
sång från ursprungsflickan ljuder,
stillar.

ja, det stillar.

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-12 19:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och fint skriftat!
2013-10-13

    ej medlem längre
Det stillar när det rasar, skjuvande fick jag dock googla och...

...Larz är ett återkommande moment. Intressant.

Du är bra K, glöm aldrig det.
2013-10-12

  Larz Gustafsson VIP
Gud är ett återkommande tema. Intressant.

2013-10-12
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP