Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Vilse...

 

 

...som ett gammalt visset fjolårslöv

som tappat taget om verkligheten.

Är lätt och spröd och orkar inte stå emot.

För det är vindens makt som gäller,

även om den kan vara olika

från dag till dag.

 

Kanterna trasas sönder allt eftersom

och när tiden gått tillräckligt länge,

finns det inget som kan reparera skadorna.

 

Den egna vilja är som bortblåst

och till slut finns det inget annat att göra

än att ge efter för det oundvikliga

 

och acceptera det slutgiltiga ödet...

 

 

 

 

 

 




Fri vers av ResenärGenomLivet VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2013-10-16 17:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2013-10-29

  Lars Hedlin
Känsla som berör!
2013-10-18

  anits VIP
Så starkt skrivet om det man kanske
blir tvungen att acceptera
2013-10-17

  Ninananonia VIP
Berör..
2013-10-17

  Anya VIP
Jaa med acceptans kommer man långt även om det är smärtsamt.
2013-10-17

  Lärling
Tycker mycket om din dikt!
2013-10-16

  Christer Foghagen VIP
Vackert!
2013-10-16

  ULJO
Så bra skriftat
2013-10-16

    ej medlem längre

Mycket vackert detta ...
2013-10-16

  bittemi VIP
Fin text. Klok hållning inför det oundvikliga, släppa taget och acceptera..
2013-10-16

  Marianne Räf
Ja, jag känner för de spröda lövens
öde i den ofrånkomliga hösten. Tänk,
om man blev oförgänglig! Men man
får väl sluta som löven i Livets höst...
Vackert och insiktsfullt skrivet.
2013-10-16

    ej medlem längre
Låt oss finna harmoni å mening innan!
2013-10-16

    ej medlem längre
Om viljan är bortblåst, så kommer man ingen vart. Stark text, bra skrivet.
2013-10-16

  Rozsi.kovacs

En fantastisk text
2013-10-16

    ej medlem längre
bra beskrivet känsla.. igenkänning och bra uppmålat hur den känslan kan te sig.. hur situationen av viljelöshet kan upplevas med påtryck av omgivningen/vinden.. så tolkade jag, och jag tyckte det var mycket väl skrivet. Bra text. applåd
2013-10-16

  Palett
Mycket bra text !
2013-10-16

    ej medlem längre
Väldigt klok dikt.
De första två raderna är fantastiska.
2013-10-16

    Birgersdotter VIP
Berör
2013-10-16

  prinscess VIP
starkt att skriva om viljan som saknas
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP